Geen categorie

Deugmaatregel

De KNS (schaken) en de KND (dammen) hebben per direct besloten de zwarte stukken uit het spel te verwijderen. Omdat men niet veel commentaar van de Smurfen verwacht, wordt het nu wit tegen blauw.

Daarnaast vervalt 1 veld van het schaakbord waardoor het 63 velden worden. Dit als eerbetoon aan de speech van Martin Luther King in ’63.

Ook de spelregels worden drastisch versimpeld, waardoor het spel niet veel meer inhoudt dan een potje “mens erger je nieten”. De blanke overheersing in deze denksporten moet tot een einde gebracht worden.

Als laatste worden schaakstukken niet meer van hout, ivoor of kunststof vervaardigd, gezien de enorme negatieve voetafdruk van deze materialen. Omdat bijenwas in de warme continenten zou smelten, wordt gekozen voor Tofu.

*De wereld anno 2021. 🤢