Verhalen

30% minder suiker

Vroegah, liep je naar het rek met zuivel, en dan dekte de foto ook de lading. Lekkere dikke vette yoghurt, vol met gesuikerde vruchten en calorierijk…

Nu…. moet je je weg zien te vinden naar het schapje voor sukkels, ver weg van pro-biotica, lactose, soya en andere meuk voor wankele personen.

Effe ter info, mijn moeder had het tenminste wel goed voor met me. Als ik tussen de middag thuis kwam van school, stonden de pannenkoeken gemaakt van volle melk met rijk gesuikerde jam of stroop klaar, klaargemaakt in de roomboter. En over mijn bakje yoghurt met verse vruchten kreeg ik nog een eetlepel heerlijke kristalsuiker gestrooid. En als ik weer naar school toe ging, kreeg ik een lekkere zoete lollie in mijn bek geduwd, of een zakje lekkere Venco drop in mijn jaszak (en niks “minder zoet”, goed voor de tandjes, of caloriearm). Gewoon lekkere zoete honingdrop!

En ‘s-middags, als ik thuiskwam, een glaasje frisdrank van Sisi of Exota, of ranja zo zoet dat het glazuur uit je bek sprong…..

Bovenstaand heeft overigens niet geleid tot corpulentie (tenminste niet in de eerste 4 decennia), geen droptanden, en geen medicijnen voor hyperactiviteit.

Dus mijn vraag, waar is het misgegaan bij jullie. Jullie smaakpapillen zijn inmiddels afgestorven. Proeven jullie het verschil nog wel tussen een reep chocolade en een winterpeen?