Verhalen

Scotty, f*kking beam me maar up!

Ik was dus gisteren bij de Action. Even een telefoonkabeltje scoren. Zoals gewoonlijk loop ik dan nog even tussen het eveneens zwalkend, nikszoekend, neuzend volk door. Gewoon om “inspiratie” op te doen zeg maar.

Vlak daarvoor had ik bij de Welkoop al een nieuwe snoeischaar gehaald. Eentje van Wolf waar ook nog eens 30% korting op zat! Die dingen koop je niet bij de winkel voor zwalkers. Da’s pongel, en daar knip je nog geen bonsaiboompje mee, en als het al lukt, liggen de onderdelen voor je voeten op de grond.

Maar goed, tijdens mijn zwalktocht toch maar even bij het tuingereedschap kijken. Vooral de bindtube om leibomen en zo veilig mee op te binden is enorm handig.

Maar helaas, ik zweer het je, alle binddraadjes, tuinslangen, snoeigereedschap en aanverwante artikelen waren weg! WEG!
In de plaats daarvoor lagen, and I kid you not: KERSTARTIKELEN…. BEGIN SEPTEMBER!!
Onderzoek dus!

Ik vraag dus zo’n verkeersregelaar inclusief geel hesje en piepapparaat in de hand naar het wel en wee van de tuinartikelen.
“Nou”, was zijn antwoord. “Het klinkt vreemd maar zo heel bijzonder is het niet”. “Mensen zijn nu bezig met kerstartikelen”. Ik zweer het
Hij zei het echt met stalen gezicht zonder met zijn ogen te knipperen.
Nadat hij dat gezegd had, bleef ie me aankijken, alhoewel zijn zin om verder te piepen, of waar ie dan ook mee bezig was groter was. Had ik maar zo’n ding gehad. Ik had direct het apparaat gebruikt: “Scotty, beam me maar up”… weg van deze onnozelheid, weg van deze zwalkende mensen.

Ik probeerde het nog met: “Meneer, het moet nog oktober en november worden, de tijd om de noeste snoeiarbeid aan te vangen”. Nog steeds die apathische blik. Hij begreep me niet, had zelf geen tuin, zijn compassie met misgrijpende klanten is nihil. Vertel het me maar.

Dus mensen! Op naar de Action! De ballen zijn er weer. De artikelen voor de most wonderfull time of the year, want de verkeersregelaar van de Action zegt het! Weet iemand al een adres voor een boom??